Film

FILM: WILD AT HEART, REGI DAVID LYNCH

ET VRENGEBILDE AV TROLLMANNEN FRA OZ

Sailor elsker Lula og Lula elsker Sailor. I en rød, åpen Ford T-Bird flykter de fra en fortid badet i blod og flammer og fra Lulas psykotiske mamma. De raser gjennom USAs sørstater til rytmene av heftig musikk fra speed metal-gruppen Powermad, bare avbrutt av lidenskapelig, brutal elskov på motellene underveis. Hvor de enn stopper havner de i situasjoner som grenser til det bisarre, og de møter merkelige personer som alle synes å ha en utpreget sleskhet til felles. Det går til tider svært hardt for seg, men Lula og Sailor klarer alltid å kjempe seg levende fra det, takket være en ubrytelig kjærlighet til hverandre.

David Lynch boltrer seg i klisjeer og filmreferanser fra 1940- og 1950-tallets Hollywood. Hans "modern love story in a really cool world" er på karakteristisk Lynch-vis både et nostalgisk tilbakeblikk på, og en pastisj over, tidens ideologi og borgerlige konvensjoner.

I Wild at Heart presenterte Lynch den fragmentariske fortelleformen som i ettertid har blitt et av hans fremste kjennemerker. Gjentagende tilbakeblikk, drømmesekvenser og flere parallelle handlinger styrer historiens utvikling og skaper den særegne Lynch-stemningen. Hans forkjærlighet for surrealistiske og bisarre innslag vitner om at han vil sette tilskueren i en bestemt sinnstilstand fremfor å føre hovedhistorien videre.

olep/red.

Wild at Heart. Regi: David Lynch, USA, 1990. Manus: David Lynch, etter en roman av Barry Gifford. Foto: Frederick Elmes. Musikk: Angelo Badalamenti. Medv: Nicolas Cage, Laura Dern, Diane Ladd, Willem Dafoe, Isabella Rossellini m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 7 min.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.