Film

FILM: LOST HIGHWAY, REGI DAVID LYNCH 1997

Lost Highway
Med Lost Highway konstruerer Lynch enda en bisarr, marerittaktig verden. Fred Madison, spilt av Bill Pullman, er en jazzsaksofonist som er gift med vakre Renee, tolket av en brunhåret Patricia Arquette. Etter å ha mottatt truende videokassetter med filmopptak fra innsiden av sitt eget hus begynner ekteparet å bekymre seg. Senere blir Fred dømt for mordet på sin kone. Inne i cellen forvandles han til den unge Pete Dayton. Ute av cellen innleder Pete et forhold til Alice Wakefield, også spilt av Patricia Arquette, men nå som en blond femme fatale som leder ham ut i elendigheten.

Det finnes antagelig like mange tolkninger av Lost Highway som det fins mennesker som har sett den. For hva er det vi egentlig ser? Er Fred Madison en usympatisk, voldelig og sjalu elsker? Er han en paranoid kvinnehater hvis virkelighet bryter sammen ved fornektelsen av det faktum at han har drept sin kone? Eller er han et uskyldig offer for omstendighetene, manipulert til mord av en mystisk mann? Er Renee den hun utgir seg for å være? Og hvem er egentlig Alice Wakefield?

Lynch introduserer selv filmen slik: En noir horror av det 21. århundre. En grafisk undersøkelse av en parallell identitetskrise. En verden hvor tiden er ute av kontroll. En fryktinngytende reise ned en øde motorvei.

olep/red.

Lost Highway. Regi: David Lynch, USA, 1997. Manus: David Lynch og Barry Gifford. Foto: Peter Deming. Musikk: Angelo Badalamenti. Medv: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Ghetty, Robert Loggia, Nathasha Gregson Wagner m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 15 min.
 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.