Film

FILM: INLAND EMPIRE, REGI DAVID LYNCH 2006

Inland Empire
Inland Empire er Lynchs hittil siste spillefilm, og det er hans første film som i sin helhet er spilt inn digitalt. Han ble såpass fornøyd med resultatet at han siden har kunngjort at han aldri mer vil bruke vanlig film igjen.

Hva Inland Empire faktisk handler om er litt vanskelig å si. Skuespillerne visste det ikke, og Lynch selv er som vanlig helt taus på akkurat det punktet. Han presenterte aldri noe manus til skuespillerene, men ga dem nedskrevne dialoger til de ulike scenene fortløpende under innspillingen. Kontinuitet og rød tråd kunne man slik sett se langt etter. Men en historie ble det jo til slutt, eller flere historier er nok bedre å si, alt fra en forhekset filminnspilling til menneskesmugling fra Øst-Europa. Lynch klarte også å inkludere scener fra sitt prosjekt Rabbits (2002), en åtte episoder lang sitcom web-serie om mennesker med kaninhoder som oppholder seg i en leilighet under kraftig regnvær.

I følge David Lynch gjorde Laura Dern sin beste prestasjon noen sinne som hovedpersonen i Inland Empire, og han prøvde å få henne nominert til Oscar for beste kvinnelige skuespiller, men uten å lykkes. Det hjalp kanskje ikke at han promoterte filmen - og hennes kandidatur - på pressekonferanser sammen med en levende ku.

Anders Lundin (Trondheim filmklubb)/red.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.