Film

FILM: DAVID LYNCH - SENERE PROSJEKTER

At David Lynch er en kunstner, hvis sinn beveger seg i en randsone som er ukjent område for svært mange av oss andre, skulle hans spillefilmer være et greit bevis på. Noen av dokumentarfilmene om mannen, til eksempel Pretty as a Picture: The Art of David Lynch (1997), viser også frem multikunstneren Lynch, som ikke synes å være nevneverdig begrenset til ett type medium. Med fremveksten av digitale opptaksmedier de siste ti årene synes Lynch å ha funnet enda flere måter å renske sitt hode på.

Lynch har de siste åtte årene gjort en rekke filmer og prosjekter på mindre skala, materiale som aldri har nådd de kommersielle kinoene. "Interview Project" er bare ett av disse, en rekke korte filmede intervjuer som Lynch og mannskapet gjorde i løpet av en biltur som strakte seg over 30.000 kilometer og 70 dager. Eller som Lynch selv sier på sitt særegne oppriktige og barnslig påståelige vis: "Interview Project is a road trip where people have been found and interviewed". Kortfilmene Darkened Room (2002) og Boat (2007) er blant disse, det samme er de mildt sagt eksentriske mini-seriene "Rabbits" og "DumbLand" (begge 2002), bestående av henholdsvis ni og åtte snutter på fire-fem minutters lengde.

Vi jobber nå med å få tillatelse til å vise noe av dette materialet. Hva som skal vises blir publisert på våre nettsider, gjennom vårt nyhetsbrev og på plakater når tiden nærmer seg.

sw


David Lynch: senere prosjekter. Regi: David Lynch, USA, 2002-2009. Manus: David Lynch. Engelsk tale, utekstet. Digital video, farger og s/hv, samlet spilletid ca. 1 t 30 min. 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.