Dans

ESC UNGDOMSKOMPANI

Premiere for det bergenske dansekompaniet esc. med 12 unge dansere i alderen 14 - 19 år i hovedrollene. Fire forestillinger 8 og 9 mai på Studio USF.

Esc er et ungdomskompani for samtidsdans. Kompaniet har 12 dansere i alderen 14-19 år som alle er tatt ut gjennom audition. Dette ungdomskompaniet vil være et springbrett mot en fremtidig karriere i dansefaget.

esc ungdomskompaniet er et tilbud for unge dansere med talent og interesse for samtidsdans fra hele Hordaland fylke, og skal være et springbrett mot fremtidig karriere i dansefaget. Gjennom esc ungdomskompani har de tolv unge jentene og guttene i alderen 14 - 19 år fått mulighet til å utøve samtidsdans og erfaring fra et tilnærmet profesjonelt dansemiljø. Samarbeid med andre dansere og det å fungere som et ensemble har vært viktige mål. De har fått erfaring med forskjellige koreografers bevegelsesstil og metodikk i utviklingen av koreografiene.

Siden desember 2009 har danserne forberedt seg til sin første helaftens forestilling. Lørdag 8 og søndag 9 mai kan vi se resultatet av arbeidet; helt ny ung dansekunst. Forestillingen er delt i tre: Subtura, Om høns og fjær, Idas mystiske venner.

De tolv ungdommene har jobbet med tre ulike koreografier der de sammen med koreografene har kommet frem til resultatet. Kompaniet har latt seg inspirere av populærkulturens medier - film og tv, og relasjoner mellom ungdom.

Kunstnerisk ansvarlig for esc ungdomskompani er Camilla Skrede Johanessen, Cecilie Ravndal Nilsen og Monica Reksten. Bergen Dansesenter er produsent.

Skrede Johanessen og Ravndal Nilsen har utdannelse fra Laban Centre London. Reksten har bakgrunn fra London Contemporary School of Dance. Alle har lang erfaring som dansekunstnere, pedagoger og koreografer.

Ønskes mer informasjon? Send en mail til tora@bergen-dansesenter eller ring 55 32 08 66.

Billetter selges ved inngangen. Kan også forhåndsbestilles på epost post@bergen-dansesenter.no

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.