Utstilling

UTSTILLINGSÅPNING: BEGYNNELSEN ER ENDEN LIK - RAGNHILD OHMA OG INGA S. SØREIDE

Nytt prosjekt fra duoen som har flere samarbeidsutstillinger bak seg. "Begynnelsen er enden lik" vises fram til 17. mai. Velkommen til utstillingsåpning fredag 9. april kl. 10.00.

Visningsrommet USF.
Inga S. Søreide og Ragnhild Ohma har flere samarbeidsutstillinger bak seg. I utstillingen Begynnelsen er enden lik presenterer de maleri og skulptur som viser deres særegne kvaliteter og samtidig hvorfor de velger å lage utstillinger sammen. Det felles berøringspunktet for Søreide og Ohma er et figurativt formspråk. Allikevel er det hos begge kunstnerne en åpenbar interesse for noe menneskelig som forankrer arbeidene i et eksistensielt rom som er viktigere enn formspråket.

Ragnhild Ohmas malerier har utgangspunkt i fotografier fra slutten av 1800-tallet fram til midten av forrige århundre. Fotografiene er hentet fra en privat sfære, men har på grunn av avstanden i tid tatt til seg noe allment. De kunne tilhørt enhver norsk familiehistorie. Det er i spillet mellom måten historien avleirer seg som felles referanser i det private fotografiet og det egenrådige i Ohmas maleriske uttrykk at det menneskelige oppstår. Ansikter viskes delvis ut, spøkelsesaktige menneskefigurer avtegner seg mot en utvisket arkitektur. På mange måter gir Ragnhild Ohmas malerier synlighet til hvordan minner avleirer seg i mennesket, ikke som fotografiske bilder, men som opplevelser og rester av emosjoner og relasjoner.

Inga S. Søreides skulpturer og malerier bygger opp et metaforisk spill der  den umiddelbare avstanden mellom maleriene og skulpturene blir et meningsladet og utfordrende rom. Søreides voksskulpturer er både ubehagelig livaktige og ubehagelig livløse. De menneskelige figurene finner ingen ro, de balanserer i en ubekvem posisjon mellom avslappethet og anstrengelse. Maleriene hun viser i utstillingen avløser skulpturenes ubekvemme drømmeaktighet. Motivene i maleriene er hentet fra fotografier av sumpområder i sørstatene i USA, et område som i historisk sammenheng ofte forbindes med undertrykkelse og slaveri. Sumpområdene i Søreides malerier er uten mennesker, men som det ofte er i kunsten representerer fraværet av menneskefiguren noe annet, en menneskelig tilstand. Sumpen representerer, på samme måte som den norske myra, det landskapet der mennesket blir sittende fast, i eksistensiell forstand eller helt konkret, fysisk.

Inga S. Søreides nettside her.
Ragnhild Ohmas nettside her.

Utstillingen vises i perioden 9. april til 17. mai.
Åpningstider:
Tirsdag/lørdag/søndag kl. 12 - 16.
Onsdag/torsdag/fredag kl. 17 - 21.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.