Utstilling

LORENTZEN & MAUFE MED UTSTILLING I BORGGÅRDEN USF

I perioden 15. mars til 20. mai vil BAGs medlemmer vise frem prosjekter i Borggården USF. Først ut var Kjersti van Hoegee med foto. Nå er det duoen Anna Christina Lorenzen og Imi Maufe som spesiallager en installasjon til monterne i Borggården. Lorenzen & Maufe vises i perioden 29.mars - 15.april.

De sier om samarbeidet:

Anna Christina Lorenzen og Imi Maufe deler en bakgrunn i, og fascinasjon for, grafiske utrykk. På ulike måter og med ulikt innhold arbeider de to kunstnerne formalt sett med visuelle fremstillinger av isolerte objekter. Selv om arbeidene på ett plan beskjeftiger seg med svært ulike motiver og konsepter, vises fellesnevnerne og møtepunktene muligens andre steder enn i det som er synlig ved første øyekast, det umiddelbart figurative innholdet. Der Anna Christina Lorenzen konsentrerer seg om menneskekroppens visuelle representasjonsskjema knyttet til en eurosentrisk kulturhistorie som legger fundamentet for hvordan vi ser verden som helhet og oss selv som individ, består motivene i Imi Maufes arbeider aldri av mennesker men alltid objekter som kan knyttes til menneskelig aktivitet, ofte like spesifikk i sine estetiske tids- og kulturreferanser.

For utstillingen i montrene i Borggården på USF samarbeider kunstnerne om en presentasjonsform i rom og over tid der de enkelte arbeidene settes inn sammenheng med den andres arbeider, i en dynamikk som likner den mellom det enkelte bildet, det isolerte objektet, og serien, helheten.

Imi Maufe (f. 1974, Norfolk; Storbritannia) har en bachelorgrad i landskapsarkitektur fra Manchester Metropolitain University, 1997 og en mastergrad i multi-disiplinær grafikk fra University of the West of England, Bristol, 2004. I 2006 flyttet hun til Bergen. I tillegg til å være medlem i Bergen Ateliergruppe, jobber hun på Galleri VOX fellesatelier og på Bergen Arkitekt Skole. I 2008 var Imi Maufe Visual Arts in Rural Communities artist in residence i Northumberland, UK for et år.
Mer informasjon om Imi Maufe her.

Anna Christina Lorenzen (f. 1981, Hamburg; Tyskland) har en bachelorgrad i kunst, seksjon for grafikk ved KHiB fra 2006 og en mastergrad i kunst KHiB fra 2008. Siden hun avsluttet sin utdanning har Anna Christina Lorenzen i 2008 deltatt på flere gruppeutstillinger og holdt separatutstillinger som Let´s Multiply (A Day Called Zero) ved Galleri Langegården, Bergen i 2009 og Wahlverwandtschaften i Galleri N. Bergslien, Eidfjord i 2009 i forbindelse med stipend og opphold som Eidfjord Kommunes Kunstner 2009. Kommende separatutstillinger holdes ved Galleri Ask i Åsgårdstrand, juli/august 2010 og i Haugesund Kunstforening, januar 2011.
Anna Christina Lorenzen er en av initiativtagerne til BAG, sammen med Malin Lennström-Örtwall, Vilde Salhus Røed og Stefan Törner. Hun er også medlem av kunstnergruppen c/o, som har realisert samarbeidsprosjektene c/o Festplassen, B-Open 2008 og c/o Visningsrommet, Visningsrommet USF, 2009.
Mer informasjon om Anna Christina Lorenzen her.

Bergen Ateliergruppe (BAG) er et atelierfelleskap etablert i 2009, som holder til i Havnelageret på Dokkeskjærskaien.

BAG er er Héctor Piña Barrios, Kirsti van Hoegee, Lisa Him-Jensen, Sarah Jost, Susanna Kajermo, Malin Lennström-Örtwall, Anna Christina Lorenzen, Imi Maufe, Ragnhild Ohma, Petra Rahm, Linda Rogn, Arne Rygg, Vilde Salhus Røed, Karen Skog og Stefan Törner.

Utstillingen i Borggården er åpen i USFs åpningstider, kl. 11.00 (12.00) til 24.00.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.