Film

FILM: THE HOURS - STEPHEN DALDRY, USA 2002

Tre glitrende kvinneportretter

The Hours
The Hours er fortellingen om tre kvinners søken etter et mer meningsfullt liv. Hver og en av de lever til forskjellige tider og steder, men alle har til felles sine lengsler og sine redsler.

Den første kvinnen er Virginia Woolf. Vi møter henne i en forstad til London i begynnelsen av 1920-tallet, hvor hun kjemper mot sinnssykdom samtidig som hun begynner sin første store roman, "Mrs. Dalloway". Kvinne nummer to er Laura Brown. Vi befinner oss i Los Angeles mot slutten av den andre verdenskrig, og Brown får en åpenbaring som gjør at hun begynner å vurdere en voldsom forandring i livet sitt etter å ha lest nettopp "Mrs. Dalloway". Til sist er det Clarissa Vaughan, en moderne versjon av Woolf's Mrs. Dalloway som lever i dagens New York. Hun er forelsket i vennen og den briljante poeten Richard som er døende av AIDS.

The Hours består altså av tre historier om kvinner som forsøker å skape sitt eget rom i verden, for å bli kjent med og utforske sin egen natur. Deres fortellinger fletter seg sammen og kommer til slutt sammen i et overraskende, opphøyd øyeblikk av gjensidig anerkjennelse.

Filmen ga også Philip Glass en av hans tre Oscar-nominasjoner.

red./olep

The Hours. Regi: Stephen Daldry, USA, 2002. Manus: David Hare, etter en roman av Michael Cunningham. Foto: Seamus McGarvey. Musikk: Philip Glass. Medv: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane, Miranda Richardson, Ed Harris, Claire Danes, Jeff Daniels m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 54 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.