Film

FILM: SKYGGER I NATTEN - ANDREAS DRESEN, TY. 1999

Etter en periode hvor han jobbet utelukkende for TV, var Dresen tilbake i 1999 med en ny spillefilm. Denne gang i den krevende mosaikkfilmformen, hvor vi følger flere handlingstråder gjennom en natt i et vinterlig Berlin. Vi møter uteliggerparet som mer enn noe annet ønsker seg et hotellrom for natten, forretningsmannen som må ta seg av en bortkommen gutt og bonden som jakter på litt kjærlighet i en hard by.

Deres veier krysses, uten at de berører hverandres historier i nevneverdig grad - foruten at det greske koret, i form av en liten gjeng rastløse punkere, påvirker og setter i relieff alle historiene etter tur. En vanskelig form, som Dresen gjennomfører med bravur.

Kjell Runar Jensen (CiO)

Nachtgestalten. Regi: Andreas Dresen, Tyskland, 1999. Manus: Andreas Dresen. Foto: Andreas Höfer. Musikk: Cathrin Pfeifer og Rainer Rohloff. Medv: Myriam Abbas, Dominique Horwitz, Axel Prahl, Oliver Bassler, Susanne Bormann m.fl. Tysk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 41 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.