Film

FILM: DIN MYKE HUD - FRANCOIS TRUFFAUT, FRA. 1964

Din myke hud handler om en reisende litteraturkritiker som innleder et forhold til en flyvertinne, mens han samtidig prøver å bevare forholdet til sin kone.

"Verdens mest banale historie," sa Truffaut om filmens tema. Det er mannen, hustruen og elskerinnen... igjen. Hva mere? Detaljer! Nettopp detaljene gjør og er denne filmen - og Truffaut demonstrerer med all tydelighet at det hjelper ikke med en stor idé om ikke regissøren makter detaljene og dermed stilen.

Truffaut var i gang med sin berømte bok om Alfred Hitchcock mens han lagde denne filmen, og man kan se inspirasjonen fra den store mesteren i måten Truffaut fører sitt kamera på.

Jan Langlo (CiO)/red.

La peau douce. Regi: François Truffaut, Frankrike, 1964. Manus: François Truffaut og Jean-Louis Richard. Foto: Raoul Coutard. Musikk: Georges Delerue. Medv: Jean Desailly, Françoise Dorléac, Nelly Benedetti, Daniel Ceccaldi m.fl. Fransk tale, engelske undertekster. DCP, s/hv, 1 t 58 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.