Film

FILM: DEN STORE FLUKTEN - JOHN STURGES, USA 1963

Den store flukten er basert på faktiske hendelser under den andre verdenskrig. Året er 1944, og vi befinner oss i en tysk krigsfangeleir, konsturert for maksimal sikkerhet. En gruppe på cirka 70 flyoffiserer planlegger en spektakulær flukt basert på et omfattende arbeid med tunnellgraving og falske identitetsparirer. Planen gjennomføres, men det viser seg at det å komme seg ut av leiren nok ikke var det største hinderet på veien til friheten.

Filmen er filmatisert etter en dokumentarisk bok skrevet av Paul Brickhill. Han satt selv i leiren som offiserene flyktet fra, men deltok ikke selv i flukten på grunn av alvorlig klaustrofobi.

Den store flukten er en av de store episke krigsfilmene med handlingen lagt til den andre verdenskrig. Med Steve McQueen i spissen for et stjernelag av Hollywood-skuespillere blir det en spennende flukt med et fint tegnet persongalleri. Når man i tillegg får det servert i CinemaScope og basert på en nyrestaurert kopi er dette en skikkelig god gammel og bevegende actionfilm.

Erlend Jonassen (CiO)/olep

The Great Escape. Regi: John Sturges, USA, 1963. Manus: James Clavell og W.R. Burnett, etter en roman av Paul Brickhill. Foto: Daniel L. Fapp. Musikk: Elmer Bernstein. Medv: Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, James Donald, Charles Bronson, Donald Pleasence, Jamers Coburn m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 2 t 45 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.