Film

AKADEMIET CINEMATEKET: FOREDRAG MED FILMSKAPER OG FILMTEORETIKER RODERICK COOVER / VISNING AV CANYONLANDS

Foredrag og Coovers ulike filmer. Kvelden avsluttes med en visning av Coovers nye film, Canyonlands: Edward Abbey in the Great American Desert, en film om arbeidet til forfatter og miljøaktivist Edward Abbey i Grand Canyon-regionen USA

Cinemateket i Bergen kan, i samarbeid med Universitet i Bergen, presentere en kveld med Roderick Coover. Ved siden av å være førsteamanuensis i Film and Media Arts ved Temple University, og boende i Philadelphia, USA, er han en anerkjent filmskaper med en rekke eksperimentelle dokumentarer og digitale produksjoner bak seg.

Denne kvelden vil et panel kommentere seg gjennom en rekke av Coovers produksjoner - det vil også være anledning til innspill fra publikum. Foruten Coover selv vil panelet bestå av Scott Rettberg, førsteamanuensis i digital kultur ved UiB og Jennifer Ladinsk, som besøker UiB i år som Fullbright scholar og er ekspert på økologisk litteratur. Kvelden avsluttes med en visning av Coovers nye film, Canyonlands: Edward Abbey in the Great American Desert, en film om arbeidet til forfatter og miljøaktivist Edward Abbey i Grand Canyon-regionen USA. Lenke til filmen her.

Roderick Coover bruker digital mediekunst og eksperimentelle dokumentarmetoder for å utforske skjæringspunkter mellom teknologi, samfunnsvitenskap og humaniora. Tema som opptar ham er visuell geografi, interaktive panoramabilder, kulturelle fortellinger og deres kollektive representasjoner og ord-bilde relasjoner.

Coovers arbeider innen nye medier og utradisjonelle dokumentarfilmer har vært vist på arenaer som Documenta Madrid, SIGGRAPH, DAC, Krannert Museet, The Art Gallery, og Esther Klein Galleri. Hans arbeider inkluderer filmer som The Language of Wine: An Ethnography of Work, Wine and the Senses og From Vérité to Virtual: Conversations on the Frontier of Visual Anthropology; interaktive medier som CD-ROM'en Cultures in Webs: Working in Hypermedia with the Documentary Image og museumsinstallasjoner som Inside/Outside, som for øyeblikket er utstilt på Museum of the Philosophical Society of America.

Han var hovedtaler på konferansen Text-Image-Narrative i Sveits i 2006, keynote mediamaker på International Visual Sociology Association Conference - Buenos Aires, og en plenumsforedragsholder på Whitney-biennalen/konferansen Rethinking the Visual. Han har også publisert artikler i Visual Anthropology, Visual Studies, Film Quarterly, Film International, Cineaste og andre steder. Hans priser inkluderer en USIA Hays-Fulbright Fellowship, en Whiting Fellowship, en Chicago Group on Modern France Fellowship, og et LEF Foundation stipend.

Scott Rettberg (red.)

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.