PRØVEROMMET

Utstilling, presentasjoner/scene, dj - god stemning.

* Klara Sofie Ludvigsen
* Karen Skog Orkester
* Jenny Moore Koslowsky
* Erik Friis Reitan
* Lisa Him-Jensen
* Furre Forlag
* JEG HAR ET INTIMITETSPROBLEM
* Gandt
* Kristine Nilsen Oma
* DJ Mr. Z (Kling Klang Lydsystem)
* Ilija Wyller
* Andre N. Isaksen
* Helene Standal

Utstilling:

* Klara Sofie Ludvigsen arbeider med og foto - og videobasert kunst. Ho eksperimenterer med portrett i fleire uttrykksformer, og vil vise tre måleri og ein video. http://www.klarasofie.com

* Jenny Moore Koslowsky Re-tune, out of town, Voices, speakers, amplifiers, electricity. http://www.jennymoorekoslowsky.com. Jenny er gjestekunstner - Artist in Residence på USF Verftet. http://www.airbergen.com/

* Erik Friis Reitan 60.3528393° N 4.9281066° E. Erik Friis Reitan jobber med fotografi. Han bruker naturfotografiet som et utgangspunkt for å undersøke kroppens relasjon til rommet, og når hyperfigurasjon og abstraksjon kombineres kan alt skje. http://www.erikfriisreitan.com

* Ilija Wyller SEXOS, Malerier med utgangspunkt i en 3D-collage, akryl på papir, 100 x 70cm. "Tidligere ble kvinnen hovedsaklig objektifisert av menn. Idag ser det ut som kvinnen objektifiserer seg selv. Friheten til å være den jeg vil er ikke lengre innskrenket av bare en mannsfigur. Den er innskrenket av mitt eget syn på verden. En møter sin egen forfengelighet i døra."

***The mirror, the painting and the photograph are all tools that help us depict the reflection of physical entities. Through the photograph we freeze a moment from the reflection in the mirror. The reflection becomes a window to a narrative space. In this case a space that I wanted to make rich in colour, lighthearted, playful and down right tasty. Thats what this is about.***

* Andre N. Isaksen - Søppel-skulpturer, matrialer i hovedsak plastikk bearbeidet med varmepistol. "Å skape absurdistiske kontraster ved å sette forskellige materialer sammen til tredimensionale collager, skrotskulpturer."

* Helene Standal - foto. "Over en lengre periode har jeg skrevet ned det jeg husker av drømmer jeg har drømt og utgangspunktet for bildene er å prøve å gjenskape fragmenter eller bruddstykker av de drømmene." Fotoene er en del av et surrealismekurs gjennomført på Prosjektskolen.

DJ:

* DJ Mr. Z (Kling Klang Lydsystem)

Presentasjoner/scene:

* Lisa Him-Jensen legger frem noen fornuftige ord fra LIVET KOMMER OCH TAR DIG!, et samarbeidsprosjekt som vil finne sted på Prosjekt Alvøen i april. Det handler om hvor lenge du kommer til å være død og de psykologiske fordelene med å velge å være bekymret. http://lisahimjensen.com/

* Furre Forlag har gitt ut 45 bøker av 15 kunstnere og forfattere. De fleste blir laget for hånd eller kopimaskin. Lansering er stort. Da vises nye og gamle bøker i Furre Forlags bokhylle. Hyllen er ganske liten og de fleste bøkene er fysisk ganske små, men noen er kjempelange og store. Forlaget skal på et tidspunkt minke sin produksjon og til slutt avvikles. Opplesning ved Ingrid Furre.

* Distribusjon av JEG HAR ET INTIMITETSPROBLEM. Mari Tveita Stagrim og Victoria Kielland har produsert tekst i et lite, konsist format. Zinen er gratis. Dette er bra. Solid.

* Gandt (issues 0, 3, 13, and 40) - publikasjon. "Gandt presupposes that text is drawing, is metaphor, is potential, is image. Gandt demands collective decision, contribution and patience from its writers and reader, whom are, of course, the same. Gandts hoards ideas in small things; it publishes itself for consumption; it is tasty and it is never satisfying." http://www.gandtpresents.com

* Dansekunstner leser prosatekst og kler seg naken. Som del av prosessen rundt utviklingen av forestillingen INGENTING GJØR VONDT NÅ; SOM IKKE GJORDE VONDT FØR, utforsker koreograf Kristine Nilsen Oma tekstarbeidet i en ny tilnærming. Forestillingen har premiere 9. april. http://www.omamotion.com

* Karen Skog Orkester. En hjemmesnekret cello og en fiolin ikledd den samme form. Et funnet trøorgel der begynte sine dager med en omreisende predikant der visiterte de tusen hjem, og sist men ikke minst det elektroniske instrument, der etter Leon Theremin sitt ønske sender ut toner fraværende enhver mekanisk forstyrrelse. Thereminen en magisk ether, hvor musikeren fungerer overfor sine toner lik en dirigent håndterer sitt orkester. Erik Andreas Røkland og Karen Skog improviserer frem små konserter med de klomsete instrumenter. Et skakket univers av skjeve toner der beveger seg frem og tilbake. http://www.myspace.com/karenskogorkester

VELKOMMEN!!

Billetter kr. 30,- kjøpes i døra.

PrøveRommet er en tverrkunstnerisk event som finner sted annenhver mandag i sesongen til BIT Teatergarasjen. På PrøveRommet kan man i uformelle og sosiale omgivelser følge med på noe av det som rører seg på Bergens undergrunnsscene. PrøveRommet fortsetter i likhet med BIT Teatergarasjen sin nomadiske tilværelse i Bergen i tiden som kommer, og blir å finne på noen gamle og noen nye arenaer vårsesongen 2010

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.