Film

FILM: WOMEN IN THE MIRROR, REGI KIJU YOSHIDA

Women in the Mirror
I sin hittil siste film har Yoshida igjen vendt seg til melodramaet som redskap for sensitiv behandling av et vanskelig politisk tema, her den nedslående arven etter Hiroshima-bomben. Mariko Okada spiller, i sin 154. film, den eldste av tre kvinner som prøver å avdekke de eventuelle familiebånd som holder dem sammen. De deler minnet om katastrofen i Hiroshima, og dette forener de tre generasjonene i en søken tilbake til det faktiske åstedet for atombombe-traumet, der Hiroshima fungerer som en grensestein for den nasjonale forestillingsevnen.

Women in the Mirror er blant Yoshidas mer klassiske filmer, og den er et stilsikkert og modent verk som forsiktig balanserer de tre kvinnenes historier i et komplekst psykologisk og historiografisk puslespill.

Harvard Film Archive, oversatt av Svein Inge Sæther (CiTrh).

Kagami no onnatachi. Regi: Kiju Yoshida, Japan, 2002. Manus: Kiju Yoshida. Foto: Masao Nakabori. Musikk: Keiko Harada og Mayumi Miyata. Medv: Mariko Okada, Yoshiko Tanaka, Sae Isshiki m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2t 9min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.