Film

FILM: TRAPEZE, REGI CAROL REED

Den unge Tino oppsøker verdens mest berømte luftakrobat, Mike Ribble, med ønske om å bli hans elev for å lære seg det ultimate trikset som ingen sirkusartist hittil har mestret i trapesen: en tredobbelt salto

Mike er skeptisk siden han selv skadet seg stygt i et forsøk på å utføre trikset. Etter hvert lar han seg overtale siden han ser en slags muligheten til å leve ut drømmen om å klare stuntet gjennom Tino. Men så entrer den vakre og forføreriske Lola manesjen, og snart utvikler det seg til et pikant trekantdrama der sjalusien mellom de to akrobatene gir de halsbrekkende stuntsene oppunder taket på sirkuset litt ekstra spenning. Spesielt når tiden er inne for Tino til å prøve seg på den tredoble saltoen uten sikkerhetsnett - og det er Mike som skal ta ham imot.

Med Trapeze fikk endelig Burt Lancaster en mulighet til å gjøre en sirkusfilm. Han hadde bakgrunn som nettopp luftakrobat før han slo gjennom som stjerne i Hollywood og kunne derfor utføre de fleste stuntene selv. Den tredoble saltoen i filmen derimot, ble han nektet. Der insisterte produsentene på at en profesjonell ble hyret inn.

Selv om ikke kritikerne slo om seg med superlativene i sin dom over Trapeze, falt den i god smak hos publikum. Filmen var blant de best besøkte filmene i verden i 1956, og spilte inn et solid overskudd innen året var omme.

olep

Trapeze. Regi: Carol Reed, USA, 1956. Manus: James R. Webb, etter Max Cattos roman. Foto: Robert Krasker. Musikk: Malcolm Arnold. Medv: Burt Lancaster, Tony Curtis, Gina Lollobrigida, Thomas Gomez, Johnny Puleo, Katy Jurado m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1t 45min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.