Film

FILM: ROOM AND A HALF, REGI ANDREJ KHRZHANOVSKIJ

Room and a Half
Den russiske poeten og Nobelprisvinneren Josef Brodsky havnet tidlig i opposisjon til sovjetiske myndigheter. Etter en periode i indre eksil, ble han i 1972 deportert til USA, hvor han levde resten av sitt liv - hans foreldre fikk aldri tillatelse til å reise ut og besøke ham. I Room And a Half tar regissør Andrej Khrzhanovskij både Brodsky og oss med på en fantasireise tilbake til St.Petersburg på 1950- og 60-tallet. Det er et ironisk eventyr som blander fiksjon, historiske opptak og animasjon i en gjennomført helhet. Utgangspunktet for det hele er Brodskys liv, og resultatet er en unik og fantasieggende reise til hans moderlands fortid.

Poltory komnaty ili sentimentalnoe puteshestvie na rodinu. Regi: Andrej Khrzhanovskij, Russland, 2008. Manus: Juri Arabov og Andrej Khrzhanovskij. Foto: Vladimir Bryljakov. Medv: Alisa Freindlich, Sergej Yurskij, Grigorij Ditjatkovskij m.fl. Russisk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2t 10min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.