Film

FILM: GOOD-FOR-NOTHING, REGI KIJU YOSHIDA

Good-for-Nothing
Yoshidas energiske debutfilm er en aggresiv utgave av den svært populære ungdomsfilmbølgen "taiyozo" som plasserte ham i fremste rekke blant Shochiku-studioets regissører. Yoshida skrev selv manus om en gruppe livstrøtte gymnasiaster fra middelklassen, som lar sine fantasier om sex og vold ta et usunt grep om deres tanke- og forestillingsverden. De risikerer stadig mer, i et farlig skuespill som spinner avsted i en dødelig rulett av forbrytelser og forræderi.

Good-for-Nothing er en stilsikker og slående debutfilm med klare hint til tidlig Godard, med et dynamisk svart/hvitt-foto og en ukonvensjonell mise-en-scene som senere ble blant Yoshidas varemerker.

Harvard Film Archive, oversatt av Svein Inge Sæther (CiTrh).

Rokudenashi. Regi: Kiju Yoshida, Japan, 1960. Manus: Kiju Yoshida. Foto: Toichiro Narushima. Musikk: Chûji Kinoshita. Medv: Hizuru Takachiho, Masahiko Tsugawa, Yûsuke Kawazu m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, s/hv, 1t 28min
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.