Film

FILM: AKITSU SPRINGS, REGI KIJU YOSHIDA

Akitsu Springs
Akitsu Springs - en dunkel historie om ugjengjeldt kjærlighet - er et av de mest avholdte japanske melodrama fra etterkrigstidens studioproduksjon. Yoshidas første romanadapsjon tar i bruk det krigsherjede Japan som bakteppe for karaktertegninger av arketyper: Den åndelige og selvutslettende kvinnen - hypnotiserende spilt av Mariko Okada - og den kyniske intellektuelle som dras mot hennes skjønnhet, tvillingfigurer for håpet og resignasjonen som parallelt springer ut av Japans uunngåelige nederlag.

Med en dypt bevegende og utsøkt vakker film startet Yoshida og Okada sitt samarbeid, som herfra varslet en konstant interesse for motstandsdyktige heltinner og spissede feministiske ideer som ble gjennomgående i filmene deres.

Harvard Film Archive, oversatt av Svein Inge Sæther (CiT)

Akitsu onsen. Regi: Kiju Yoshida, Japan, 1962. Manus: Kiju Yoshida, etter en roman av Shinya Fujiwara. Foto: Toichiro Narushima. Musikk: Hikaru Hayashi. Medv: Mariko Okada, Hiroyuki Nagato, Sumiko Hidaka m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 53 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.