Film

FILM: A STORY WRITTEN WITH WATER, REGI KIJU YOSHIDA

A Story Written With Water
Yoshidas første uavhengig produserte film etter bruddet med Shochiku innviet hans bejublede serie med skarpskårne og stiliserte "anti-melodrama", alle med Mariko Okada i hovedrollen og alle i opposisjon til det japanske melodramas konvensjonelle fokus på familie og lidende kvinner. A Story Written With Water er en febril historie om en sønns problematiske forhold til sin gnistrende vakre mor (spilt med lamslående ynde av Okada), og den introduserer en ny psykologisk kompleksitet i Yoshidas filmer, der den anvender en poetisk ladet flashback-struktur for å utforske sammenvevde tråder av minner og underkommunisert begjær. I A Story Written With Water, som i alle Yoshidas anti-melodrama, besitter kvinnen som Okada portretterer en styrke og et nærvær som hun selv ikke helt kan fatte, en instinktiv antipatriakalsk kraft iboende i hennes nærmest utenomjordiske skjønnhet.

Harvard Film Archive. Oversatt av Svein Inge Sæther (CiT)

Mizu de kakareta monogatari. Regi: Kiju Yoshida, Japan, 1965. Manus: Kiju Yoshida og Yoshio Ishido, etter en roman av Yôjirô Ishizaka. Foto: Tatsuo Suzuki. Musikk: Sei Ichiyanag. Medv: Mariko Okada, Ruriko Asaoka, Yasunori Irikawa m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t. 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.