Konsert

JAZZOUT: METROPOLIS, THOMAS DAHL, VIGGO KRUGER, OLA ROSSEHAUG, IAN KOLSTAD

Kultklassikeren Metropolis fra 1926 er avantgardefilmen som i generasjoner var hovedinspirasjonskilde for fremstillingen av det futuristiske bylandskapet på film. Fire gitarister samspiller med filmen!

Av filmskaperen Fritz Langs mange innflytelsesrike filmer står kanskje Metropolis i særklasse. Til tross for filmens noe banale kjærlighetshistorie, har dens fantastiske visuelle språk inspirert mange kunstnere innen mange dispipliner.

Spesielt regissører av filmer i samme genre som Metropolis, science fiction, har gjort god nytte av den svimlende fremtidsvisjonen. Fritz Lang ble selv inspirert av de imponerende byggearbeidene på Manhattan på 1920-tallet. Det er tydelig at regissøren og Le Corbusier delte mange futuristiske tanker på det visuelle feltet om byplanlegging og arkitektur.

Nå er det klart for at fire gitarister møter Metropolis!
Kvartetten bygger sine komposisjoner fritt på assosiasjoner fra filmen. Denne umiddelbare samspillmåten gir et variert og spennende uttrykk. Alt forankret i gitaren som utømmelig lydkilde. De spiller - filmen ruller!

Thomas Dahl + Viggo Krüger + Ola Rossehaug + Ian Kolstad

Det hele skjer i Cinemateket på USF Verftet kl. 21:30 og det er GRATIS!

Les mer om filmen her.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.