Film

FILM: STOMPA & CO, REGI NILS REINHARDT CHRISTENSEN 1962

Stompa & Co. Regi: Nils-Reinhardt Christensen, Norge, 1962. Manus: Nils-Reinhardt Christensen, basert på bøkene til Anthony Buckeridge. Foto: Hans Nord. Musikk: Egil Monn-Iversen. Medv: Knut Eide, Gisle Straume, Arne Lie, Carsten Winger, Thorkild Stray, Rolf Kirkvaag jr., Ragnhild Michelsen m.fl. Norsk tale, utekstet, DCP, s/hv, 1t 32min.

Stompa & Co
Altmuligmannen Nils-Reinhardt Christensen (1919-1990) gjorde seg gjeldende i norsk kulturliv alt tidlig på 1940-tallet. Han var skuespiller/forfatter/regissør, laget i alt ni spillefilmer og skrev en rekke skuespill. Han er imidlertid utvilsomt mest kjent for filmene om Stompa-skikkelsen og livet på Langåsen pensjonatskole.

Stompa var opprinnelig en britisk guttebokserie fra kostskolemiljø, som Christensen omplantet til norske forhold. Han både oversatte bøkene og lagde Stompa-hørespillene for barnetimen fra 1957 til 1963, der voksne skuespillere spilte guttene. Denne første filmen om Stompa bygde på gjenkjennelig materiale fra bøkene og hørespillene, men med 14-åringer i rollene fikk den et mer realistisk preg enn de elleville hørespillene. Gisle Straume var imidlertid på plass som den temperamentsfulle lektor Tørrdal og gjorde like uimotståelig suksess som i radioen. Stompa gikk til filmen - og ble klassisk norsk barnekultur også på lerretet.

NDC


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.