Film

FILM: ET HØSTEVENTYR, REGI ERIC ROHMER 1998

Conte d'automne. Regi: Eric Rohmer, Frankrike, 1998. Manus: Eric Rohmer. Foto: Diane Baratier. Musikk: Claude Marti, Gérard Pansanel m.fl. Medv: Marie Rivière, Béatrice Romand, Alain Libolt, Didier Sandre m.fl. Fransk tale, norske undertekster, 35mm, farger, 1t 52min.

Et høsteventyr
Magali, en 45 år gammel enke og vindyrker på landsbygda i Sør-Frankrike, føler seg ensom og isolert etter at både sønnen og datteren har flyttet hjemmefra. Uten at hun vet om det, har Magalis venninne Isabelle satt inn en kontaktannonse i avisen for henne. Også kjæresten til sønnen hennes, Rosali, er opptatt av Magalis ve og vel. Hun prøver å få henne til å møte Etienne, hennes tidligere filosofi-lærer, som hun selv hadde et forhold til i en periode.

Et høsteventyr er det fjerde avsnittet i Rohmers ekstremt vellagde serie med filmer inspirert av "de fire årstider" (kun Et sommereventyr har gått på norske kinoer av de andre). Dette er en type rolig, slentrende, pratsom og meget realistisk type film. Ikke for de som liker høyspent drama og effektmakeri, men for alle de som også ser film for å lære noe om, og bli kjent med, nye mennesker. Et høsteventyr er en sympatisk, morsom og moden film fra en av den europeiske filmens mest oppegående filmskapere. "Elegant, ukunstlet og tiltalende komedie som utspiller seg i sinnet og speiles i språket." (Per Haddal). "Filmatisk viser Et høsteventyr en fullkommen kongruens mellom innhold og stil." (Harald Kolstad).

Jan Langlo/CiOTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.