Film

FILM: DIE MARQUISE VON O, REGI ERIC ROHMER 1976

Die Marquise von O. Regi: Eric Rohmer, Frankrike/Tyskland, 1976. Manus: Eric Rohmer etter en roman av Heinrich von Kleist. Foto: Nestor Almendros. Medv: Edith Clever, Volker Frächtel, Bruno Ganz, Peter Lühr, Edda Seippel, Eric Rohmer m.fl. Tysk tale, norske undertekster, 35mm, farger, 1t 47min.

Russiske soldater stormer en festning i Lombardiet i 1799. I kaoset er festningskommandantens datter, markisen av O, nær ved å bli voldtatt av de russiske soldatene. Heldigvis kommer en greve fra motstandernes side henne til unnsetning. Oppskaket av hendelsene tar markisen en dose sovemiddel før hun går til sengs. Noen uker senere oppdager markisen at hun likevel er blitt gravid, og det til tross for at hun hardnakket hevder at hennes jomfrudom fortsatt er intakt.

Basert på en novelle av den tyske dikteren Heinrich von Kleist, er Die Marquise von O Eric Rohmers atmosfæriske drama om en høyborgerlig kvinnes anstrengelser med å takle sin farsløse graviditet. Melodramatiske scener, fylt av grasiøse kostymer og voldsomme fakter, rører oss til tårer i det ene øyblikket, mens humor dominerer i det neste.

Filmen vant juryens spesialpris i Cannes i 1976.

CiO/Red.
 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.