Film

FILM: CLAIRES KNEE, REGI ERIC ROHMER 1970

Le genou de Claire. Regi: Eric Rohmer, Frankrike, 1970. Manus: Eric Rohmer. Foto: Néstor Almendros. Medv: Jean-Claude Brialy, Aurora Cornu, Laurence de Monaghan, Béatrice Romand, Gérard Falconetti m.fl. Fransk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 46 min.

Mange regner dette som den fineste av Eric Rohmers moralske fortellinger. Jean-Claude Brialy spiller den godt voksne Jerome, som snart skal gifte seg med en kvinne han er glad i, men som han kanskje ikke nærer den helt store lidenskapen for. Under et opphold i barndomsbyen sin møter han imidlertid den 17 år gamle Claire, som han blir fryktelig betatt av. Men han vippes ikke av pinnen, fornuftig som han er, og han kanaliserer i stedet følelsene sine i et brennende ønske om å beføle Claires kne...

Eric Rohmer er på sitt avgjort beste i denne finstemte og vakkert slentrende lille perlen av en film. "...the loveliest, most crystalline of the lot (...) [Rohmer] treats the mysteries of love as if they were math problems, but with such generous concern that he never betrays the humanity of his characters." (Dave Kehr)

Jan Langlo (CiO)

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.