Konsert

BERGENFEST: ANNE GRETE PREUS

Anne Grete Preus har markert seg som en helt spesiell stemme i norsk rock de siste 30 årene. Når hun kommer til Sardinen USF torsdag 29. april er repertoaret hentet fra hele den store sangboken hennes. Publikum kan spesielt glede seg til sterke versjoner av sangene slik de kommer til uttrykk på hennes siste utgivelse Nesten Alene, et album der både nye og tidligere sanger står nakent og direkte fremført med gitarer eller flygel.

Anne Grete Preus har bakgrunn fra rockebandene Veslefrikk og Can Can. Hun har gitt ut 10 soloalbum siden hun debuterte som soloartist i 1988.

I 1994 ga hun ut albumet Millimeter, som er hennes største kommersielle suksess. Albumet og tittelsporet ga henne tre priser under Spellemannprisen 1994 i klassene ”kvinnelig artist”, ”årets album” og ”årets hit”.

Preus har spilt inn tittelmelodien til filmene "Snart 17", "Salige er de som tørster" og tv-serien "Blind gudinne". Hun er også kjent for norske gjendiktninger av Bob Dylan samt å tonesette dikt av Jens Bjørneboe.

Hennes samarbeid med andre artister inkluderer Vertavo-kvartetten og nå nylig med Herborg Kråkevik.

Anne Grete Preus' nettside her.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.