Film

FILM: MORD OG ANDRE MISFORSTÅELSER

Mord og andre misforståelser
Da Mord og andre misforståelser ble lansert i 1989 ble den, som Manhattan tre år før, betegnet som en av tiårets viktigste filmer. Filmen er en moralsk fortelling om forbrytelse og straff. Den består av to separate fortellinger, hvor de to hovedpersonene møtes i filmens siste scene.

Den vellykkede og vel ansette øyelegen Judah Rosenthal lever et lite beundringsverdig dobbeltliv. Han har en hemmelig elskerinne, som vil avsløre forholdet deres. I desperasjon får Judah henne myrdet. Kan et menneske leve med det på samvittigheten?

Cliff Stern, en idealistisk dokumentarfilmskaper, tvinges av økonomiske grunner til å lage en hyllest til sin svoger; den overfladiske og egoistiske Lester. Svogeren har vunnet popularitet og penger for regien av sine intetsigende TV-komedier. Under innspillingen blir Stern hodestups forelsket i den sympatiske og intelligente produsenten Halley Reed. Likefullt er det den verdensvante Lester som sjarmerer Halley. Finnes det ingen rettferdighet i verden?

Nok en gang har Allen instruert et stor ensemble av førsteklasses skuespillere, som alle gir avkall på sine skyhøye honorarer for å jobbe med ham. Allen jobber med lave budsjetter, men utøver også fullstending kunstnerisk kontroll over filmene sine.

red./olep
--

Crimes and Misdemeanors.
Regi: Woody Allen, USA, 1989. Manus: Woody Allen. Foto: Sven Nykvist. Medv: Martin Landau, Woody Allen, Mia Farrow, Alan Alda, Anjelica Huston m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 31 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.