Film

FILM: HUSTRUER OG EKTEMENN, REGI WOODY ALLEN

Gabe og Judy Roth har invitert vennene Jack og Sally på middag. Før de har fått satt seg til bords avslører Jack og Sally at de skal skilles, etter 20 års ekteskap. De sier det er en avgjørelse som er tatt i fellesskap, og at de fortsatt vil være venner. Det kommer som et sjokk på Gabe og Judy, og konsekvensen blir at også de må begynne å revurdere sitt eget forhold. Nyheten blir en trussel; dersom dette lykkelige paret kan bryte med hverandre, hvem kan så være trygg? Fortiden rulles opp fra forskjellige synsvinkler og nye forhold innledes, med Allens evige spørsmål hengende over det hele: Hva er egentlig dette vi kaller kjærlighet?

De middelaldrende menneskene er plutselig frie og franke, noe som avstedkommer hylende morsomme stevnemøter, komplikasjoner, lolita-komplekser og sjalusiscener. Gabe går oppglødd ut med en purung studine som har en hang til eldre menn. Samtidig er han svært så bekymret for konsekvensene av sin venn Jacks affære med en aerobicsinstruktør. Sally, spilt av Judy Davis, er på sin side opptatt av en myk, engelsk gentleman, mens hun har store sjalusikvaler på grunn av sin eksmanns forhold til nevnte aerobicsinstruktør. Sallys hysteriske reaksjoner på sitt nye liv er ubeskrivelige. "You haven't lived until you've heard Davis expond on hedgehog people versus fox people," som en kritiker uttrykte det.

Med denne filmen leker Woody Allen med dokumentarfilmens form. Veivete, håndholdt kamera, lange tagninger og intervjuer med de medvirkende gir filmen et dokumentarisk preg som står godt til de kaotiske samlivsintrigene.

olep/red.

--

Husbands and Wives. Regi: Woody Allen, USA, 1992. Manus: Woody Allen. Foto: Carlo Di Palma. Musikk: Mahler, Cole Porter, Irving Berlin m.fl. Medv: Woody Allen, Mia Farrow, Judy Davis, Liam Neeson, Sydney Pollack, Juliette Lewis m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 48 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.