Film

FILM: HANNAH OG HENNES SØSTRE, REGI WOODY ALLEN

Hannah og hennes søstre
Hannah og hennes søstre føyer seg inn i Woody Allens rekke av dramakomedier om romantiske forhold og deres komplikasjoner. I filmens åpningsscene møter vi søstrene Hannah, Holly og Lee under en nærmest Bergmansk familiefeiring. De tre søstrene har alltid vært nært knyttet sammen på godt og vondt, og kommer alltid til hverandre for å få råd. Lee er for tiden i et forhold til en mye eldre mann. Den vimsete Holly har et av sine evinnelige prosjekter på gang - denne gangen skal hun skrive et teaterstykke - og familiens bærebjelke Hannah behandler henne med bekymret skepsis, samtidig som hun manøvrerer festen rundt seg.

Med en episodisk struktur skildrer filmen elegant og empatisk en rekke karakterer som alle konfronteres med noen av livets større utfordringer. Det er vanskelig å trekke fram én faktor som gjør Hannah og hennes søstre til en tilnærmet perfekt film. Allens rollebesetning er i hvert fall strålende som alltid. Hans egen del i filmen er uvanlig perifer, men rollefiguren hans er desto mer sympatisk - Mickey er Hannahs eksmann, en hypokonder som faller sammen da han oppdager at han faktisk er syk. Dianne Wiest har sjelden vært bedre enn som den vinglete Holly. Wiest vant en Oscar for beste birolle for Hannah og hennes søstre, det samme gjorde Michael Caine i rollen som Hannahs mann, og Allen stakk av med statuetten for beste manus.

olep/red.

--

Hannah and Her Sisters.
Regi: Woody Allen, USA, 1986. Manus: Woody Allen. Foto: Carlo Di Palma. Musikk: Michael Bramon. Medv: Mia Farrow, Barbara Hershey, Dianne Wiest, Woody Allen, Michael Caine, Max von Sydow m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 46 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.