Film

FILM: ANNIE HALL, REGI WOODY ALLEN

Annie Hall
Alvy Singer er ulykkelig. Etter 15 år med psykoanalyse og to mislykkede ekteskap synes den jødiske komikeren at livet på urettferdig vis er fordelt mellom "the miserable and the horrible". Hverdagen tar imidlertid en uventet sving mot det bedre når han møter den vakre, men overspente Annie Hall. De innleder en stormfull og nervøs romanse, og Alvy får etterhvert tilbake troen på den store kjærligheten. Forelskelsen er likevel ikke helt uten problemer.

Med Annie Hall ble Woody Allen til noe mer enn "bare" en komiker i publikum og kritikernes øyne. Hans tidligere filmer hadde først og fremst vært preget av en rekke sketsjer og "gags", mens Annie Hall på sin side fremstod som en gjennomarbeidet og helhetlig dramakomedie. Like fullt er filmen overstrødd av Allens velkjente, underfundige vittigheter om hverdagslige tema som kjærlighet og død, sex og meningen med livet.

Annie Hall er først og fremst fortellingen om et mislykket kjærlighetsforhold, noe de fleste av oss selv har erfart. Vi kjenner alle disse absurde rollene vi inntar i kjærlighetens spill og som vi fortsetter å spille til tross for de mange irrasjonelle regler.

Filmen vant fire av de mest prestisjefylte Oscar-statuettene i 1977 for beste film, regi, manus og kvinnelige hovedrolle.

olep/red.

---

Annie Hall. Regi: Woody Allen, USA, 1977. Manus: Woody Allen og Marshall Brickman. Foto: Gordon Willis. Medv: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts, Paul Simon m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 33 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.