Teater

BIT TEATERGARASJEN: NONCOMPANY - REKONSTRUKSJONER

Vi følger historiene til seks personer i en liten by som er stor nok til å ha et moderne kunstgalleri, liten nok til at man risikerer å treffe kjente når man minst venter det.

NONcompanys forestilling på Studio USF spilles på ustabilt underlag. Helt naturlig kanskje, siden stykkets handling dreier seg om virkelighetsfordreininger.

Historiene til seks hovedpersoner fletetr seg inn i hverandre og kræsjer tidvis helt. En kontroversiell kunstner åpner sin utstilling og raser ut mot feminismen på TV, et postbud bes inn på kaffe av en dame som er litt for inviterende, to bager og kompromitterende innhold bytter eiere. Et spekter av pussige situasjoner og sammentreff slår livene deres om kull. Og alt skjer på scenegulvet der 400 000 små kuler av krom danner et uvanlig fundament for skuespillernes kropper.

NONcompany byr på et nyskrevet manus og rykende fersk ny scenekunst med lokale skuespillere. Lise Risom Olsen har både manus og regi for dette stykket. som co-produseres av BIT Teatergarasjen.

Dette er ett av Bergens mest markante og aktive frie scenekunstkompanier. Gruppen er satt sammen av kunstnere med bakgrunn fra teater, performance-kunst, musikk, design, tekst og levende bilder. Kompaniet har en mer eller mindre fast kjerne, men knytter til seg andre kunstnere og utøvere til de ulike prosjektene.

Kompaniets forrige forestilling på Studio USF var "The questions I wished I had asked" som hadde premiere i august 2007.
NONcompany har et tverrestetisk uttrykk og en dynamisk form og jobber stadig med å finne nye symbioser av uttrykk og former og henter gjerne inspirasjon fra pop-kulturen.

Premieren for REKONSTRUKSONER er 18 februar med påfølgende forestillinger 19, 20 og 21 februar.

Billetter kr. 200/150/105 selges på forsalg hos Billettservice.no og på Apollon Platebutikk i Nygårdsgaten.

Se også NONcompanys nettside.

MØT KUNSTNEREN!
FREDAG 19. FEBRUAR etter forestillingen.
Samtalen ledes av Karoline Skuseth, skribent, anmelder på scenekunst.no og masterstudent i teatervitenskap på UiB.

MANUS OG REGI : Lise Risom Olsen | scenografi: Lena Lundsten Buchacz | lysdesign: Hans Skogen | lyddesign og musikk: Håvard Pedersen | produsent: Tone Myklatun | skuespillere: Veslemøy Mørkrid, Cathrine Frost Andersen, Charlotte Grundt, Espen Alknes, David Skaufjord, Jo Adrian Haavind og Pål Gjertsen Steinsvik | produksjon: NONcompany | CO-produksjon: BIT Teatergarasjen og Black Box Teater.

Forestillingen er støttet av Bergen kommune - seksjon for kunst og kultur, Norsk Kulturfond, Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.