Dans

BIT TEATERGARASJEN: IMPURE COMPANY/HOOMAN SHARIFI: I SAW THE SNOW, I TOUCHED THE SNOW

Hooman Sharifi kom til Norge i begynnelsen av 1989, smuglet ut av Iran av sin mor. Etter etableringen av Impure Company, har han stadig forflyttet seg. Produksjonene skapes «in transit», reisende fra et sted til et annet, fra en residens til en annen.

BIT Teatergarasjen presenterer:
Hans arbeider er innbegrepet av det nomadiske, men det var først i dansesoloen fra 2005, We failed to hold this reality in mind, at han refererte til sin egen selvbiografi. Det eneste scenografiske elementet i forestillingen var et persisk teppe.

I saw the snow, I touched the snow, trenger dypere ned i Sharifis egen historie, men handler like mye om emigrantenes vilkår generelt, og om behovet for å fortelle. Ord og dans utfyller hverandre og gis også sine begrensninger i denne forestillingen, som faller i to deler. I «spoken words» henvender Sharifi seg verbalt til publikum, og i «when I no longer know what to say» begynner han å danse ut materiale fra We failed to hold this reality in mind.

I saw the snow, I touched the snow er en forestilling om å lese framtiden i iranske kaffebønner, om aromaen i libanesiske brød og om å være «in transit» i verden.

MØT KUNSTNEREN!
Onsdag 10. februar etter forestillingen.
Samtalen ledes av dansekunstner og fagsjef for dans i Kulturskolen, Camilla Råkil Andersen.
Arrangementet er i samarbeid med Bergen Dansesenter.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.