Teater

BIT TEATERGARASJEN: HUGO GLENDINNING/ADRIAN HEATHFIELD/TIM ETCHELLS: INTANGIBLES

Intangibles handler om tilstedeværelse, nåtid og andre uhåndgripelige sider ved performancekunsten. Hva er det vi opplever når vi sier at en person på scenen har tilstedeværelse? Hva er forskjellen på virkelig og videreformidlet tilstedeværelse? Og hvor befinner nærværet seg: i kunstnerens kropp eller i tilskuerens blikk, eller et sted mellom de to?

BIT TEATERGARASJEN PRESENTERER:

Intangibles er en forestilt samtale - en flytende utveksling av forskjellige stemmer - om det vage begrepet nærvær i performancekunsten. Glendinning, Heathfield og Etchells har samlet sammen materiale i form av bilder, video og lydopptak i forsøket på å utforske disse spørsmålene fra sine respektive perspektiver som fotograf og vitne, kritiker og kurator, teaterinstruktør og forfatter. Samtalene beveger seg over musikk, teater, fotografi og dans. Den berører et ansikts utseende,
en stemmes lyd og en kropps bevegelse. Den streifer trette sangere, patetiske spøkelser, illsinte frisører og et skremt barn. Når man forsøker å presse fram en benevnelse på sterke øyeblikk, hvilke aspekter av nærværets fenomen vil forbli utenfor språket og tankens rekkevidde?

Adrian Heathfield er kurator og professor i Performance and Visual Culture ved Roehampton University i London. Han har blant annet gitt ut bøkene Live: Art and Performance, Small Acts og Shattered Anatomies. Hugo Glendinning er fotograf og gjesteprofessor ved Creative and Performing Arts ved University of Exeter. Begge har over flere år samarbeidet med Forced Entertainment, ledet av Tim Etchells.

www.timechells.com
www.hugoglendinning.com
www.adrianheathfield.com

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.