Konsert

BERGEN BLUES BAND

Legendariske Bergen Blues Band spiller igjen! Bandet som var obligatorisk på bl.a. en rekke Nattjazzer gjennom åttitallet, på Garage og USF inviterer til en spesiell kveld lørdag 27. februar, med tidligere musikere og plateslipp av en ”Best Of ” CD med 15 låter i remastret versjon.

Hvem husker ikke legendariske Bergen Blues Band med John Magnar Bernes i front?

I år er det 30 år siden Bergen Blues Band ga ut sin første plate og gjorde internasjonal suksess. Dette bandet reiste Norge på kryss og tvers og opparbeidet seg en enorm fanskare. Som ett av få norske band fikk de også spille en del utenlandsk. Platene til Bergen Blues Band er samleobjekter og kan kun skaffes igjennom auksjoner på nettet. Disse platene har opparbeidet seg stor samleverdi blant blueskjennere.

I anledning at det er 30 år siden den første plate ble utgitt, samles bandet for å gjøre konserter med de mest kjente låtene fra storhetstiden på åttitallet. Det blir faktisk også et par nye låter med Bergen Blues Band.

Musikken, som den gang kun kom ut på vinyl og kassett, blir nå også tilgjengelig på CD. I begynnelsen av 2010 slippes CD'en "Bergen Blues Band - Best of". Den inneholder 15 låter fra bandets tre første plater. I tillegg planlegges det en CD med nye innspillinger av gamle låter - pluss kanskje også noen nye låter!

Jubileumsbandet består hovedsakelig av besetningen på Another Blues- albumet. Dette var bandets andre plate og kom ut i 1982. Dette er John Magnar Bernes (Hungry John), Ole Thomsen, Willy Korneliussen. I tillegg kommer Atle Johannesen og Aksel Fjæra som har spilt med Hungry John de siste 15 årene.

Bergen Blues Band ble aldri oppløst. Alle musikerne har vært aktive innen bluesmiljøet i Norge siden starten. Folk har vært med i forskjellige prosjekter og bandet ble derfor lagt på is. Hungry John startet Blue Shadows, og turnerte med mange utenlandske musikere. Ole Thomsen hadde stor suksess med Hot Cargo. Ole og Hungry John turnerte også i Europa med Pete York og Colin Hodgkinson.

"Jeg skrev masse nye låter som jeg ville spille, og skriver stadig nytt stoff. Det skal bli utrolig artig å plukke frem noen av Bergens Blues Bands gamle låter som folk har ropt på i en årrekke. Dette vil vi gjøre skikkelig og har derfor øvd for første gang på mange år!" sier Hungry John, som også skrev musikken til Bergen Blues Band-repertoaret.

Feiringen av jubileumsåret 2010 tjuvstartet i Bergen desember 2009, på et utsolgt Madam Felle. Faktisk kunne man ha solgt ut konsertstedet 3 ganger! Konserten ble en suksess og mange mente bandet låt bedre i dag enn for 30 år siden.

Lørdag 27 februar 2010 blir det CD-slipp på USF Verftet i Bergen.

Billetter i forsalg hos Billettservice fra 17 januar.
Kr. 275.

Dørene åpner kl. 21:00. Konsertstart kl. 22:00.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.