Film

FILM: MIRAKELET I MILANO, REGI VITTORIO DE SICA

Miracolo a Milano. Regi: Vittorio De Sica, Italia, 1951. Manus: Cesare Zavattini, etter egen roman. Foto: Aldo Graziati. Musikk: Alessandro Cicognini. Medv: Francesco Golisano, Emma Grammatica, Guglielmo Barnabo, Brunella Bovo m.fl. Italiensk tale, engelske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 34 min.

Mirakelet i Milano
Den gamle kvinnen Lolotta finner en dag en liten gutt liggende i kålåkeren sin. Hun tar ham til seg, og oppdrar ham fram til sin død. Toto blir da plassert på et barnehjem. Atten år gammel forlater den unge og naive Toto barnehjemmet, og gjør seg til venns med en gruppe fattigfolk som har slått seg ned i en brakkeby utenfor Milano. Toto, med sin generøse og vennlige natur, inspirerer sine nyanskaffede venner til å forbedre bomiljøet og å nyte verdens skjønnhet. Men når de entusiastiske innbyggerne begynner å grave, støter de på olje. Selvsagt får den sleske landeieren Mobbi greie på hva som har hendt, og legger en plan for hvordan han kan kaste dem ut. Når en privat politistyrke angriper den provisoriske byen, forstår Lolotta at hun må tre hjelpende til. Fra himmelen sender hun en magisk due til hjelp.

Mirakelet i Milano representerer en nyvending i neorealismen. De Sica og Zavattini ønsket for enhver pris å unngå å gro fast i en bestemt metode, og bestemte seg derfor for å prøve ut hvordan det ville fungere å ispe den sosialrealistiske fortellingen fantastiske elementer. Balansegangen mellom det realistiske og det mer tydelig teatralske understrekes ved at regissøren i denne filmen besluttet å bruke profesjonelle skuespillere i tillegg til amatører.

red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.