Film

FILM: DE UFRIVILLIGE, REGI RUBEN ØSTLUND

De ofrivilliga. Regi: Ruben Östlund, Sverige, 2008. Manus: Ruben Östlund og Erik Hemmendorff. Foto: Marius Dybwad Brandrud. Medv: Vilmar Björkman, Lola Ewerlund, Mia Ericsson, Leif Edlund, Sara Eriksson, Linnea Cart-Lamy, Olle Liljas m.fl. Svensk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 41 min.

De ufrivillige
En bitter bussjåfør nekter å kjøre videre før passasjeren som har ødelagt en gardinstang på bussens toalett innrømmer sin skyld. Et fyrverkeri sprenger i ansiktet på en mann under et stort familieselskap, men han velger å fortsette festen som om ingenting har hendt. To tenåringsjenter drikker seg fulle og legger ut bilder av seg selv på nettet. En kameratgjengs gjenforening på hyttetur blir ubehagelig når en av gutta går over streken. På en barneskole gjennomfører en ung lærerinne et eksperiment om gruppepress med sin klasse, men havner selv i et dilemma hvor hun må gjøre et valg om å stå alene eller følge alle andre.

De ufrivillige vever sammen disse separate fortellingene. Filmen er fantastisk morsom, men har en sårhet som gjør at latteren ofte setter seg fast i halsen. Den viser situasjoner mennesker ufrivillig havner i, nådeløst observert med en sans for humor som minner om fjernsynsserien "The Office", Roy Andersson og Todd Solondz' filmer.

Arthaus

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.