TUMBLEWINE FILM & ROCK

"Rock'n roll film i lange baner! Osloselskapet Tumblewine Films 15 årsjubileum feires på Cinemateket USF med både kortfilmer, musikkvideoer og den helaftens filmen om Frank Znort Quartet. Først masse film, deretter konserter i Sardinen USF med bl.a. Team Blitzkrieg og The Better Men than You.

Tumblewine Films ble etablert av Gunnar Knudsen i 1994 i Toronto, Canada og viste samme år sin første film, den ytterst merkelige, småmorsomme & råkka It takes SPEED TO RUN so let's go på Kortfilmfestivalen i Grimstad og på kino i Oslo.

Frem til 2000 kom det en rekke kortfilmer som vant priser i inn og utland, blant annet People Like Me Like People Like Me som vant prisen for beste manus på Kortfilmfestivalen i 1998, og parAnoid polAroid mAn som stakk av med "beste film"-prisen på Minimalen i 2000. Alle filmene i denne perioden inneholdt et ytterst minimum av dialog men desto mer rock'n'roll-musikk - noe som skulle bli et varemerke for Tumblewine Films.

I 2002 kom kanskje den største suksessen hittil for Tumblewine Films i form av de to novellefilmene 1-2-3 Forever og CityCity BangBang som inneholder en parallell historie der den førstnevnte er råkka og den andre er blues. Disse filmene har «stjerner» i bærende roller som Laila Goody, Atle Antonsen og Anderz Eide men replikkene mellom hovedrolleinnehaver Ted Negro og den ensomme hjemmeværende råkkeren (spilt av Fredrik Strand) skulle bli en farsott over alt den ble vist (den stakk blant annet av med publikumsprisen på en festival i Sveits).
Ted driver en pizzabud-lignende rock'n'roll delivery som utelukkende kjører rundt og leverer vinyl på døra hos trengende. Han ringer på, døra åpnes og reprikkene som følger er: "Rock'n'roll?" "Right!" "Right on!" "Right!!!". Døra smeller igjen og han er tilbake på veien for flere leveranser (og andre merkelige episoder).

Flere filmer og musikkvideoer fulgte og i 2003 var Burnout med The Carburetors den mest sette på norsk TV! (Selv om låta i første omgang kun kom ut i begrenset opplag på vinyl.) Og i 2005 var Bonde ifra bygda (Morris feat. Ottar Big Hand Johansen) den mest populære på Country Svisj!

Siden 2001 har nærmere 30 musikkvideoer blitt laget i tillegg til flere musikkdokumentarer. I 2007 ble FOLKEFOR - en brun film om Frank Znort Quartet lansert på Oslo Internasjonale Filmfestival, en film som det tok 2 år å lage. Filmen tar for seg østkantbandet som hver bidige søndag i året opptrer live - gratis for publikum. Filmen er også den eneste langfilmen fra Tumblewine Films - så langt...
I det siste har det blitt flere dokumentarer og musikkfilmer som Psychobilly Weekend - the Movie med blant annet bergensbandet The Better Men Than You samt videoer for ulike band som Onkel Tuka, The Yum Yums, PearlyCatz (blant annet Jokke-tributen Hvor er du nå), Aurora Plastic Monster, Ni Liv, Rex Rudi, Twang Gang, The Jim Jones Revue og Tommy Luger etc. etc. Frank Znort Quartet fikk også laget en musikkvideo for låta "Jerry the Junker" med tegninger av selveste Christopher Nielsen."

Filmene som vises er:

PSYCHOBILLY WEEKEND - THE MOVIE (25 min./2009)
En ny rockumentar med masse musikk av bl.a.: The Better Men Than You, Döden, The Lucky Bullets og Bebe Shoenfeldt.

FOLKEFOR - en brun film om FRANK ZNORT QUARTET
(61 min./2007)

Se www.folkefor.no

1-2-3 FOREVER
(10 min./2002)
Rock'n'Roll? Right! Right on! Right!!

CITYCITY BANGBANG (11 min./2002)
Det starter med et laaaangt filmkyss og ender opp i ensomme runk på et slitent hotellrom.

PEOPLE LIKE ME LIKE PEOPLE LIKE ME
(5 min./1998)
En heseblesende kortfilm som følger en forvirret mann gjennom hans forvirrende dag. Beste Manus på Kortfilmfestivalen 1998.

MUSIKKVIDEOER:
DET DU VIL HA - REX RUDI

BURNOUT - THE CARBURETORS

BONDE IFRA BYGDA - MORRIS

JACK THE SEX TRIPPER - LOS PLANTRONICS

JERRY THE JUNKER - FRANK ZNORT QUARTET feat. CHRISTOPHER NIELSEN

TOO GOOD TO BE TRUE - THE YUM YUMS

HANGAROUND BSG - TOMMY LUGER feat. INGVILD HAMMER + BACKSTREET GIRLS

LOST WORLD - AURORA PLASTIC MONSTER

CHRISTMAS IN JULY - TOINI & THE TOMCATS

I tillegg: VERDENSPREMIERE(R)!!! & overraskelser/introer etc...
Grunnlegger og regissør Gunnar Knutsen vil være til stede under hele arrangementet.

------------------------------------------

Herligheten koster:
Helaften med film + konserter kr. 200.
Bare film kr. 50 for medlemmer av Cinemateket USF, kr. 75 for alle andre.
Bare konsert kr. 150.
Billettsalg ved inngangen.

...................................................
KONSERTER PÅ SARDINEN USF! MED MUSIKKVIDEOINNSPILLING!

Band på scenen er TEAM BLITZKRIEG (Myspace)
THE BETTER MEN THAN YOU (Myspace)
DJ TUMBLEWINE + loddtrekninger/giveaways etc...

Se mer info på Cinemateket USFs nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.