Konsert

OMARA PORTUONDO

Hun kalles dronningen av Buena Vista Social Club og Cubas egen Edith Piaf. I april 2010 skal Omara Portuondo og noen av Cubas fineste musikere på norgesturné!

Omara Portuondo er IKKE rammet av flystansen. Hun kommer i buss allerede i dag torsdag. Alle kan derfor likevel glede seg til palmesusende cubansk stemning i Røkeriet i fredag kveld!

Rikskonsertene og Bergen Jazzforum presenterer Omara Portuondo:

Det er gått tolv år siden det millionselgende albumet Buena Vista Social Club kom ut og Omara Portuondo ble verdenskjent. Da hadde hun allerede trollbundet publikum med sin uslåelige stil og usedvanlige sterke og uttrykksfulle stemme i nærmere femti år.

I april 2010 skal Omara Portoundo på norgesturné! Første konsert blir på hovedscenen i Operaen. Deretter går turen videre til Lillehammer, Trondheim, Bergen, Drammen, Fredrikstad, Skien, Nøtterøy, Haugesund og Sandnes.

Mens de fleste av stjernene fra Buena Vista Social Club er borte for godt, står Portuondo fortsatt støtt på sine sceneben. Hun deler scenen med håndplukkede musikere av ypperste klasse: pianisten Harold Lopez Nussa, gitaristen Swami Jr. på gitar, Felipe Cabrera på kontrabass, Rodney Yllarza Barreto og Andrés Coayo på perkusjon.

På programmet står perler fra den kubanske musikkskatten. Portuondo har håndplukket de sangene som har betydd mest for henne gjennom et langt liv som artist. Konserten baserer seg på albumet Gracias som Dagbladets anmelder beskrev slik:

"Ingen overdreven eller dramatisk briljering, men tilbakelente, sterke fortolkninger som hensetter lytteren i palmesusende stemninger, fylt både av stormende livsglede og hudløs, lidende sårbarhet. "

Norgesturneen til Omara Portuondo er i regi av Rikskonsertenes Oslo World Music Festival.

Turnèrute:
Søndag 11. april: Den Norske Opera, Oslo
Tirsdag 13. april: Banken, Lillehammer
Onsdag 14. april: Olavshallen, Trondheim
Fredag 16. april: USF, Bergen
Lørdag 17. april: Union Scene, Drammen
Søndag 18. april: Blå Grotte, Fredrikstad
Tirsdag 20. april: Ibsenhuset, Skien
Onsdag 21. april: Nøtterøy kulturhus
Fredag 23. april: Festiviteten, Haugesund
Lørdag 24. april: Sandnes Kulturhu

http://www.youtube.com/watch?v=opUo4yZyVz0
http://www.youtube.com/watch?v=vm1oKoUbsnU
http://www.youtube.com/watch?v=7yH1Nlk6Duo

Les mer om Omara på Allmusic.com



Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.