Film

FILMSKAPERE PÅ VEI

Filmskapere på vei - et visningsforum for nye lokale film- og videoproduksjoner. I kveld med Somaliapirater, Kvinner i Moldova, pilot med Svingennissen og ny kortfilm fra Alligator.

Visningene er gratis og åpne for alle.

Filmskapere på vei gir publikum sjansen til å få med seg hva som rører seg i det lokale produksjonsmiljøet - alt fra amatørfilmer og enkle musikkvideoer på mini-DV til profesjonelt produserte reklame-, dokumentar- og spillefilmer. For filmskaperne er disse arrangementene en mulighet til å få vist sine verk for kollegaer og publikum - og til å få kommentarer, tilbakemelding, ris og ros. Daglig leder Irmelin Nordahl ved Vestnorsk Filmsenter er programleder ved Filmskapere på vei-arrangementene.

Program for kvelden, kl. 19.00:
Hvordan selge PIRATJEGERNE til et internasjonalt marked?
Piratjegerne hadde nylig premiere på TV2 og ble sett av over 500.000, og hadde  en markedsandel på hele 32 prosent. Dette er historien om de somaliske piratene, som de siste årene har terrorisert internasjonal skipsfart. Få med deg scener fra Piratjegerne og hør hvordan Flimmer Film skal posisjonere dokumentaren for et internasjonalt marked. Hvilke grep vil Flimmer Film gjøre i den internasjonale versjonen som skal lande på 60 minutter.
Produsent: Lars Løge, regi: Øystein Bogen, fotografer: Åge Aune og Christer Fasmer
Klipp: Geir Ørnholt.
Regissør Øystein Bogen og produsent Lars Løge presenterer prosjektet.


Ferske opptak og inntrykk fra Moldova
Corax Film har mottatt midler fra EUs MEDIA program for å utvikle dokumentaren Europas Bakgård. I Moldova møter vi Eva, Katalina, Olga og Veronica. De er fire kvinner med fire svært ulike skjebner. De er alle ved en skillevei i livet, og skal ta valg som vil påvirke deres hverdag i lang tid framover. Ved å bli kjent med disse kvinnene, blir vi kjent med hverdagen i Europas fattigste land. I filmen vil vi gjennom enkeltmennesker se hvordan hverdagen er i en postsovjetisk stat, blant et stolt folkeslag som må lære å
være seg selv igjen etter mange år i Sovjetunionens klamme tak.
Rett fra Moldova til Filmskapere på Vei kommer regissør Ida Kleppe med ferske opptak og inntrykk.
Regissør: Ida Kleppe
Produsent: Magne Sleire
Fotograf: Silje Birknes.Svingennissen bildeKom i julestemning med "Svingennissen"
Filmskaperne har laget en pilot om "Svingennissen og nissen på bakken" som skal gi grunnlag for en større animert film basert på materiale av Geirdis Bjørlo som tidligere har vært presentert som muntlig fortelling, deretter som figurteater og senere som bok. Dette er en historie om en fattig nisse og en rik nisse, om en barnefamilie og en gammel enke og om hvordan alt vender seg til det beste når de samarbeider. Forteller er Finn Tokvam.
Produsent: Pål Terje Nygård
Manus/regi: Geirdis Bjørlo
Animatører: Gustav Kvaal og Tom Erik BrudvikSnikpremiere - Brødre

Filmen kretser rundt forholdet mellom to brødre, hvor lillebror konstant er ute etter storebrors bekreftelse. De havner i en dramatisk situasjon, hvor lillebror ikke bare redder dagen en, men to ganger. Brødrene overlever den farlige situasjonen, styrker båndet mellom seg og har en hemmelighet for livet.
Produsent: Trude Refsahl - Alligatorfilm AS
Manus/regi: Morten Evelid
Fotograf/klipp: Sjur Aarthun. 8 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.