Konsert

DUMDUM BOYS - UTSOLGT

Mens John Olav Nilsen representerer dagens stemme, er det snart tretti år siden DumDum Boys var rockens fremtid. Men de utgjør et usedvanlig godt preservert band, og er musikalsk sett like på høyden som før. Den nye platen "Tidsmaskin" blir godt mottatt av publikum og 11. februar spiller de på USF Verftet.

KONSERTEN 11 FEBRUAR ER UTSOLGT - EKSTRAKONSERT 12 FEBRUAR!

BILLETTER TIL EKSTRAKONSERTEN HER.

DumDum Boys er tilbake med nytt album Tidsmaskin og legger ut på turné som gjør strandhogg i Bergen torsdag 11. februar. Da inviterer et av de mest sentrale bandene i norsk rocks historie til fest på USF Verftet.

Billettsalg via Billetservice' utsalgssteder og på Apollon platebutikk i Nygårdsgaten.

DumDum Boys har en imponerende karriere bak seg og er et deilig kompromissløst rockeband. Bandet oppstod i 1979 under navnet Wannskrækk og var i starten et punkband. Som en kuriositet kan det nevnes at ryktene sier at bandets første vokalist fikk sparken fordi han hadde midtskill, og gitaristen Kjartan Kristiansen fikk ryddet plass til kameraten Prepple, den beste frontfiguren dette landet noensinne har fostret. I 1985 skiftet bandet navn til DumDum Boys etter en sang av Iggy Pop. Foruten Prepple og Kjartan Kristiansen består DumDum Boys av Sola Jonsen (trommer) og Aslak Dørum (bass).

DumDum Boys debuterte i 1986 med singlen "Sorgenfri" og har hatt stor suksess med alle sine utgivelser fra Blodig alvor (Na na na na na) (1988) via Splitter pine (1989), Pstereo (1990) og til samlealbumet Schlägers (2001). Etter en pause kom de tilbake igjen og inntok sin naturlige posisjon som norsk rocks ledende band i 2006 med albumet Gravitasjon (2006) som ga dem en stor hit med singelen "Enhjørning".

Nå er det altså albumet Tidsmaskin som gjelder: 11 nye låter i umiskjennelig DumDum-tradisjon, men også med avstikkere til musikalske landskap bandet ikke har besøkt før. Foruten singelen "Snø På Mars" innholder albumet låter bandet har spilt på konsert den siste tiden, som "Gutten i Røyken" og "Nådeløs".

Tidsmaskin er innspilt over en lang periode i Gøteborg og Oslo under kyndig produksjonsbistand av bandets faste våpendrager Yngve Leidulv Sætre.

Aldersgrense 18 år. Dørene åpner kl. 21:00.

Alle publikumshenvendelser om konserten rettes til arrangøren Bergenlive. Se kontaktinformasjon til venstre på siden.

Forsalg Billettservice.no, Apollon platebutikk, Narvesen, Posten, Billettservice 81533133, billettkontoret i Grieghallen 55216150.
Grupper og hotellpakker tlf. 09901.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.