Film

FILM: SHIRIN, REGI ABBAS KIAROSTAMI 2008

Over 100 berømte iranske teater- og filmskuespillerinner og en fransk stjerne er stumme tilskuere til en film om Khosrow og Shirin, basert på et romantisk persisk epos fra 1100-tallet. Vi ser aldri filmen, bare ansiktene til kvinnene og deres reaksjoner på handlingen på lerretet.

Abbas Kiarostami regnes som en av de virkelig store, kompromissløse samtidsregissører i verden i dag. Gjennom de siste tiårene har hans filmer blitt hyllet og priset på internasjonale festivaler, mens regissøren selv stadig går nye veier for å utfordre filmmediet. Shirin er et godt eksempel på akkurat dette, og kan nesten ses på mer som en installasjon enn som en spillefilm i tradisjonell forstand.


Shirin. Regi: Abbas Kiarostami, Iran, 2008. Manus: Abbas Kiarostami. Foto: Galareh Kiazand. Medv: Niki Karimi, Golshifteh Farahani, Juliette Binoche, Taraneh Alidoosti, Mahnaz Afshar m.fl. Persisk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 32 min. 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.