Film

FILM: DRAPET, REGI PER FLY 2005

52 år gamle Carsten er en godt likt og respektert gymnaslærer og gift familiefar. Han har imidlertid et hemmelig forhold til den unge Pil som er politisk aktiv på den ytterste venstrefløy. I Pil har Carsten funnet sin sjelsfrende, og han er dypt fascinert av hennes glød og dype engasjement i den politiske kampen. Med sin ufattelige skjønnhet og klare livssyn tar Pil ham tilbake til den gang han selv trodde på noe, den gang han kunne brenne for en sak.

En dag deltar Pil i en politisk aksjon som ender med at en politimann blir drept, og hun blir arrestert sammen med to andre aktivister som var med. Carstens forhold til Pil avsløres, og han velger bryte alle bånd med familien for å støtte Pil.

Et annet sted er en kvinnes liv ødelagt for alltid. Den avdøde politimannens kone Lisbeth er sønderknust og krever et svar på hvem av de tre aktivistene som drepte hennes mann. Hun kan verken ta vare på seg selv eller sin lille sønn og drives ut i en tilstand av vanvidd. Carsten forsøker å holde henne på avstand for å beskytte Pil, men når de tre aktivistene frifinnes på grunn av manglende beviser begynner forholdet mellom Pil og Carsten å skrante. Det politiske arbeidet er stadig avgjørende for henne, mens Carstens liv nå utelukkende dreier seg om Pil, og skyldfølelsen begynner å melde seg, sakte, men sikkert.

Drapet illustrerer på en overbevisende måte et klassisk dilemma, der den rene idealismen av og til viker plassen for mer banale hensyn.

Tekst: olep/red.

Drabet. Regi: Per Fly, Danmark, 2005. Manus: Per Fly. Foto: Harald Paalgard. Musikk: Halfdan E. Medv: Jesper Christensen, Pernilla August, Charlotte Fich, Beate Bille, Vibeke Hastrup, Julie Ølgaard m.fl. Dansk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 45 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.