Film

FILM: BRING ME THE HEAD OF ALFREDO CARCIA, REGI SAM PECKINPAH 1974

Vi er i Mexico der den rike jordeieren El Jefe plager sin datter. Hun er gravid, men vil ikke si med hvem. Da El Jefe etter gjentatte overgrep endelig får ut av henne hvem faren er, mister han besinnelsen. Faren til barnet er Alfredo Garcia, en simpel gårdsarbeider. I raseri over skammen denne mannen har påført familien tilbyr El Jefe en million dollar til den personen som bringer ham Garcias hode. Torpedoene til El Jefe leter både høyt og lavt i hele Mexico og ender opp i en bar der en mann med navn Bennie er pianospiller. Han finner etter hvert ut at Garcia døde i en bilulykke og ligger begravet noen mil utenfor byen. Han kjøper en stor kniv og drar av gårde for å sikre seg hodet og en million dollar

Bring Me the Head of Alfredo Garcia er Sam Peckinpahs mest personlige film. Man ser mye av Peckinpah i Bennie, den kyniske pianospilleren med et langt og utsvevende liv bak seg. Holdningen og det perspektivet regissøren hadde på livet gjenspeiles i Bennie. I hele hans voksne liv var Peckinpah drikkfeldig av seg, men i 1974 hadde det gradvis gått over til alkoholisme. Bring Me the Head of Alfredo Garcia var den første filmen etter The Wild Bunch han laget uten å være påvirket av alkohol. Årsaken til dette var at legen hans sa at han måtte slutte å drikke. Han sluttet å drikke, men begynte isteden å røyke marihuana.

olep/red.

Bring Me the Head of Alfredo Garcia. Regi: Sam Peckinpah, USA, 1974. Manus: Gordon T. Dawson og Sam Peckinpah. Foto: Alex Phillips jr. Musikk: Jerry Fielding. Medv: Warren Oates, Gig Young, Isela Vega, Robert Webber, Helmut Dantine m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 52 min
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.