Film

BIFF: YEELEN

Malisk magi i en flott fotografert film basert på en bambaralegende, med musikk av Salif Keita.

Fra BIFFs filmomtale:

Denne usigelig vakre fabelen fra Afrika regnes som en av kontinentets mest fremragende filmer og er regissert av den fremste filmkunstneren herfra: Souleymane Cissé. Det handler om magi, både i innhold og formmessig i YEELEN, som kan oversettes med ’klarhet’ eller ’lys’. Den unge Niankoro er i ferd med å bli voksen og skal innføres i trolldomskunst som kan kontrollere omgivelsene. Faren føler seg truet av dette og vil ta livet av sønnen. Moren får greie på det og ber han flykte. Niankoro begir seg ut på en reise gjennom ukjent landskap, men faren - og farene - er aldri langt unna.

Filmen er bygget opp som en myte, og benytter bambarafolkets tradisjoner til fortellingens struktur. Historien tematiserer generasjonskonflikter og kjønnsroller, og de gamle mennene står i kontrast til den unge protagonistens verdenssyn. YELEEN vant juryprisen i Cannes, noe ingen annen afrikansk film har gjort.

Se hele programmet på BIFF sine nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.