Film

BIFF: VASKA

Et livlig og underholdende eventyr om livet som tyv i Russland.

Fra BIFFs filmomtale:

VASKA er uforglemmelig i all sin sprudlende anarkistiske fortellerglede. Handlingen er lagt til St. Petersburg hvor tyven Vaska opererer i sentrum. Kjæresten Luvnja maser til stadighet om at hun vil til Moskva, men Vaska har aldri penger. En dag møter han landsbytyven Ványka og de to slår seg sammen om å stjele virkelig store verdier i et museum. Vi følger dem på byens tak og gater der de boltrer seg i regissørens vanvittige påfunn og absurde idéer.

De to er høyst sjarmerende, hvilket gjør denne satiren over livet under kommunismen til en fornøyelig affære. Vodkaen flyter fritt og det er mye synging og skråling. Vakre fargebilder er klippet sammen med hakkete svarthvittbilder som gir eventyret en slags filmavisfølelse. VASKA gjorde rent bord ved den ungarske filmuken og regissør Gothár vant pris for beste regi i Karlovy Vary.

Se BIFFs nettside her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.