Film

BIFF: VALENTINO

The Last of the Famous International Playboys.

Med VALENTINO: DEN SISTE KEISEREN fanger regissør Matt Tyrnauer inn det dramatiske og svært så fargerike klimakset i en lang og eventyrlig karriere i motens tjeneste. Men filmens egentig kjernehistorie er likevel det 50 år lange forholdet Valentino har hatt til sin partner og forretningskollega Giancarlo Giammetti.

Valentino Clemente Ludovico Garavani er den siste av de store moteskaperne. Han regnes som et designgeni, men først og fremst er han en italiensk legende, der han lever i ekstravaganse og luksus takket være en formue grunnlagt på banebrytende design og teft for business. Dette er rett og slett en film som beskriver innsiden av moteverdenen og skildrer Valentino som arbeider og boltrer seg med modellene han henger sine gevanter på. På tampen av sin karriere kan han vise til et liv i sus og dus med de mest berømte kvinner - i tillegg til en og annen mann - vi alle kjenner navnet på. VALENTINO er et intimt, vittig og ikke minst menneskelig portrett av en stor kunstner ved reisens slutt.

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.