Film

BIFF: VÅRT EGET LIV

Kjærlighet, overvåkning og mørke hemmeligheter.

Fra BIFFs programomtale:

Joanna og Jan er et middelaldrende par som ser ut til å leve et lykkelig liv sammen - helt til noen skraper under overflaten på fasaden. Under feiringen av sitt førtiårsjubileum får de tilsendt en videokassett som inneholder opprivende beskyldninger i form av en dokumentarfilm som påstår at Jan var et medlem av sikkerhetstjenesten som giftet seg med Joanna som et påskudd for å komme seg nærmere familien hennes. Jan mener det er et latterlig påfunn, men Joanna klarer ikke helt å tro på ham. Hun må ta et oppgjør med sin mann, deres ekteskap, og med Polens mørke fortid.

Regissør Michal Rosa er mer opptatt av frykten og menneskene bak statlig overvåkning og dobbeltspill en deres politiske realiteter. VÅRT EGET LIV er først og fremst et ytterst velspilt drama som skildrer det psykologiske klimaet bak Jernteppet gjennom et ekteskap som sakte, men sikkert fortæres av tvil, mistenksomhet og mangel på tillit.

Se BIFFs nettsider her

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.