Film

BIFF: THE COVE

Dels miljøverndokumentar, dels horrorfilm - og ikke minst en spionthriller

Fra BIFFs filmomtale:
På øyen Taiji i Japan, finnes en bukt som er så utilgjengelig at den kun kan nås fra havet. Her foregår det en lyssky aktivitet - nedslakting av delfiner som er blitt skremt inn på grunnere farvann av fiskere som bruker bankelyder for å gjøre delfinene frustrerte. De beste eksemplarene av hunkjønnet blir solgt til akavarier verden over som potensielle oppdrettseksemplarer, mens resten blir slaktet ned for fote. Et amerikansk kamerateam - med norgesvennen Paul Watson som støttespiller - driver geriljataktikk for å komme denne industrien til livs.

Resultatet har blitt en spennende og actionfylt dokumentarfilm som ligger så langt vekk fra cinéma vérité-tradisjonen du kan komme - filmteamet går faktisk aktivt inn for å ødelegge for sine subjekter. Som publikum er det vanskelig å ikke identifisere seg med filmskaperne og aktivistene, men det er samtidig vanskelig å ikke trekke linjer tilbake til aksjoner mot norske hvalfangere. THE COVE vant publikumsprisen under Sundance-festivalen i år, og er en av årets absolutt mest interessante og gripende dokumentarer.

Se hele filmprogrammet på BIFFs nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.