Film

BIFF: NOT QUITE HOLLYWOOD

Historien om "Ozploitation".

Fra BIFFs filmomtale:
NOT QUITE HOLLYWOOD er en ode til et tidspunkt I Australsk filmhistorie uten sidestykke - en tid hvor utallige filmer fylt med seks, vold, dop og rock'n'roll ble produsert for et stort publikum - og det hele var finansiert av staten. Quentin Tarantino - en stor fan av epokens grensesprengende filmer - kaller det for "ozploitation", og sammenligner det med lignende filmer laget I USA innenfor exploitationsjangeren. Men NOT QUITE HOLLYWOOD viser oss hvordan australierne fikk amerikansk trashfilm til å se ut som barnefilmer i forhold.

Filmen inviterer de medvirkende til å fortelle om hvordan det var å lage film under denne ville og uforutsigbare perioden, og viser oss også ekstremt underholdende klipp fra noen av de villeste, ekleste og mest perverse filmer som er laget for et allment publikum, som tjente inn enorme summer i hjemlandet, men som ble bannlyst i resten av verden. Vi får en morsom og underholdende reise gjennom en filmbransje få av oss visste at eksisterte og får tips om filmer få av oss visste vi hadde lyst til å se - før nå.

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.