Film

BIFF: MIN VENN IVAN LAPSHIN

Historien om en splittet personlighet i et kommunistisk regime.

Fra BIFFs filmomtale:

MIN VENN IVAN LAPSHIN er filmen sovjetiske filmkritikere kåret til tidenes beste film fra unionsårene. Regissør Aleksei German, som var selve guruen på 70- og 80-tallet i Lenfilmstudio i Leningrad (St. Petersburg), er perfeksjonist og brukte mellom seks og syv år på å lage hver av de tre filmene han laget mellom 1971 og 1984. Beretningen om Ivan Lapshin foregår på 30-tallet og med pedantiske øyne for detaljer har filmskaperen møysommelig gjenskapt atmosfæren og estetikken fra denne perioden ved hjelp av utallige fotografier og dokumentarfilmer.

Filmen er basert på en roman av regissørens far Yuri German, og handler om politisjefen i en provinsby. Kamera er i stadig bevegelse og vi blir som publikum aktivt dratt inn i handlingen. Lapshins splittede personlighet er merket av den umenneskelige borgerkrigen, fattigdommen den har medført og den pågående kamp mot organisert kriminalitet. Som vi i vår tid skrev i katalogteksten: "Dersom German hadde vært mindre kompromissløs i sin streven etter virkelighetsgjengivelse, ville noen av filmens øyeblikk være fulle av skjønnhet - av falsk skjønnhet".

Se hele programmet på BIFF her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.