Film

BIFF: MADE IN HUNGARIA

Humørspreder proppet av fengende musikk og dans i et sekstitallskulturkrasj mellom Ungarn og USA.

Feelgood-musikalen MADE IN HUNGARIA er lagt til det kommunistiske ungarske sekstitallet og viser hipp, dansende ungarsk ungdom i flott fotograferte, stilrene omgivelser. Miki kommer tilbake fra kapitalistiske USA som en fargeklatt iført Hawaiiskjorter og solid brylkremsleik. Med seg har han vinylsingler av Buddy Holly og Jerry Lee Lewis som han helhjertet hermer etter. De systemtro rynker naturlig nok på nesen over Mikis appell til tenåringsjenter. Rivalisering oppstår også med andre typer ettersom en talentkonkurranse nærmer seg.

Både kostymer og kulisser er strålende, og ungarsk rock n' roll er forferdelig fengende. Humor, musikk og vakre bilder spiller hovedrollene i en film med mild kritikk av kommunismens trauste gråhet. Den historiske iscenesettelsen benyttes som humoristisk og nostalgisk element. MADE IN HUNGARIA er langt fra den postkommunistiske eksistensielle angsten som til tider har preget Ungarn i det siste. Miki vil bare "lage musikk og forelske seg".

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.